Ugostiteljsko-Turističko Učilište - slastičar
U sedmom razredu sam odlučio i još uvijek to želim da idem za slastičara. Volim raditi razne slastice i sve što se tiče toga, a još više ih volim jesti. :)
Odlučio sam se za slastičara kada sam napravio svoj prvi kolač. Svidjelo mi se, bilo je zabavno, a i kreativno. Najdraži dio mi je bio kada sam završio kolač i pojeo ga.
Često kolače radim sam, ali ponekad me i baka podučava. Neko vrijeme me je tata i "testirao" da vidi želim li stvarno ići za slastičara pa me je pokušavao nagovoriti da odaberem nešto drugo, ali nije uspio.
Idem u Ugostiteljsko-turističko učilište, naravno, koje se nalazi u Novom Zagrebu. Moja starija sestra ide u istu školu, ali drugi smjer i društvo u toj školi mi se čini dobro, a i profesori i ravnatelj isto.
UTU je 2013. bilo domaćin smotre učenika ugostiteljskih smjerova (kuhara, konobara i slastičara) u pripremi funkcionalne hrane i pića pod nazivom „Aronia cup“, a prošle godine su moji roditelji (oni su eno-gastro novinari) dobili i zahvalnicu od 2. Aronia cup-a.
E da, neki od vas misle da ću otvoriti slastičarnicu, ali morat ću vas razočarati, radit ću kao slastičar u hotelu ili restoranu.